• Доларът отбелязва покачване, а акциите и паунда - спад

    Доларът отбелязва покачване, а акциите и паунда - спад

    Доларът се покачи, а акциите отбелязаха спад, тъй като влошаващата се обстановка свързана с пандемията и липсата на напредък в търговските преговори за Брекзит, намалиха желанието за риск у търговците.

    Доларът отбелязва покачване, а акциите и паунда - спад

    Доларът се покачи, а акциите отбелязаха спад, тъй като влошаващата се обстановка свързана с пандемията и липсата на напредък в търговските преговори за Брекзит, намалиха желанието за риск у търговците, въпреки очаквания пакет от стимули за САЩ.

    Паундът се оказа под натиск, тъй като правителството на Великобритания предупреди, че нов щам на коронавируса е „извън контрол“ към момента. Значителни различия остават и в търговските преговори между Обединеното кралство и Европейския съюз. Австралийският долар също падна на фона на нови ограничения в Сидни поради нарастващия вирусен клъстер.

    Фючърсите на S&P 500 варират, а европейските фондови фючърси се представят слабо, тъй като Германия и Франция спряха полетите от Великобритания.

    За мнозина краят на 2020 г. не може да дойде достатъчно скоро“, каза Саймън Балард, главен икономист в First Abu Dhabi Bank Pjsc.Патогенът нанесе хаос на финансовите пазари и затова очакваме новогодишното пожелание на много участници на пазара да бъде, че пристигането и първоначалното разпространение на ваксините срещу коронавирус сега сигнализира светлина в края на един много уморителен и изтощителен тунел“ - добави той.

    Понастоящем над 16 милиона британци трябва да останат у дома, след като в Лондон и в югоизточната част на Англия влезе в сила пълно заключване, като някои европейски държави предприемат стъпки за ограничаване на пътуванията с Обединеното кралство, в това число и България.

    фючърси ограничения за пътуване Covid-19 Основни валути

    Оценка на новината

    0