• Борис Джонсън обмисля да блокира повече части от Англия, за да ограничи разпространението на вируса

    Борис Джонсън обмисля да блокира повече части от Англия, за да ограничи разпространението на вируса

    Министрите и научните експерти се срещнаха късно във вторник, след като случаи на новия щам на COVID-19 бяха идентифицирани извън Лондон и Югоизточна Англия.

    Борис Джонсън обмисля да блокира повече части от Англия, за да ограничи разпространението на вируса

    Правителството на Борис Джонсън проверява дали да постави повече райони на Англия под блокада, за да се противопостави на по-бързо разпространяващия се щам на коронавируса.

    Министрите обмислят дали да приложат най-високите ограничения от ниво 4 - принуждавайки магазини и развлекателни съоръжения, които не са от първа необходимост, да се затварят в повече региони.

    Министри и научни експерти се срещнаха късно във вторник, след като случаи на новия щам на COVID-19 бяха идентифицирани извън Лондон и Югоизточна Англия.

    Вестник Sun първи отчете срещата и заяви, че решението за новите области, които да попаднат под по-строги мерки на блокада, може да излезе веднага в сряда и да влезе в сила на 26 декември, без да се посочва откъде идва информацията.

    Прилагането на ефективно блокиране по-широко ще бъде значителен удар за Джонсън. Наскоро той се сблъска с критики за това как правителството се справя с пандемията, заради обратния завой на плана му за значително облекчаване на правилата за социално отдалечаване по Коледа. Нарастването на случаите бе причината за този обрат и над 16 милиона британци сега трябва да останат у дома.

    Здравният секретар - Мат Ханкок заяви в неделя, че новият щам на коронавируса е "извън контрол" и предложи частите на Англия, поставени в ограничения от ниво 4, да останат на така, докато не бъде пусната ваксина.

    Говорейки заедно с Джонсън на пресконференция в понеделник, главният научен съветник Патрик Валанс заяви, че повече региони ще бъдат изправени пред по-строги ограничения заради новия щам на коронавируса, който вероятно ще се разпространи в цялата страна.

    Великобритания Covid-19 По-строги мерки

    Оценка на новината

    0