• ЕС на път към закупуване на още 100 млн. дози от ваксината против COVID-19

    ЕС на път към закупуване на още 100 млн. дози от ваксината против COVID-19

    Европейският съюз ще задейства опция за закупуване на допълнителни 100 милиона дози от ваксината против Covid-19, разработена от Pfizer Inc. и BioNTech SE, поради увеличените случаи в региона.

    ЕС на път към закупуване на още 100 млн. дози от ваксината против COVID-19

    Европейският съюз ще задейства опция за закупуване на допълнителни 100 милиона дози от ваксината против COVID-19, разработена от Pfizer Inc. и BioNTech SE, поради увеличените случаи в региона.

    Този ход ще доведе до общо 300 милиона дози съгласно по-ранно споразумение между 27-членния блок и компаниите. „Следват още ваксини“, заяви председателят на Европейската комисия - Урсула фон дер Лайен в публикация.

    Ваксини от AstraZeneca Plc и Оксфордския университет също се очакват, но може да мине известно време, преди да бъдат одобрени. Европейската агенция по лекарствата не е получила достатъчно информация за преглед на ваксината Astra-Oxford, заяви регулаторът във вторник.

    Компаниите са предоставили данни като част от текущ преглед, но не са потърсили разрешение за ваксиниране, което означава, че агенцията все още не е насрочила среща за преглед на ваксината, заяви говорител по имейл. EMA потвърди коментарите на заместник изпълнителния директор Ноел Ватион към белгийски вестник, в които той каза, че това означава, че ваксината е малко вероятно да бъде одобрена през януари.

    Комитетът на EMA, който контролира прегледите на ваксините, проучва още една ваксина - от Moderna Inc. с ключова среща, определена за 6 януари

    Страните от ЕС започнаха да имунизират хората през уикенда с ваксината Pfizer-BioNTech, по-малко от седмица след одобрението на нейната употреба.

    европа Covid-19 ваксина

    Оценка на новината

    0