• Изтъкваната от Тръмп терапия против COVID-19 очаква доказателства, за да подкрепи похвалите му

    Изтъкваната от Тръмп терапия против COVID-19 очаква доказателства, за да подкрепи похвалите му

    Не за първи или последен път Тръмп трябваше да популяризира терапия за COVID-19 въз основа на оскъдни данни.

    Изтъкваната от Тръмп терапия против COVID-19 очаква доказателства, за да подкрепи похвалите му

    Един ден преди Републиканската национална конвенция да започне, президентът Доналд Тръмп и топ регулаторът по лекарствата - Стивън Хан, проведоха пресконференция в Белия дом, за да обсъдят спешно разрешение за обещаващо лечение на COVID-19.

    Реконвалесцентната плазма, супа от имунни фактори, получени от кръвта на възстановени пациенти с COVID-19, показа "невероятен процент на успех" и ще "спаси безброй животи", каза Тръмп на 23 август. И все пак повече от четири месеца по-късно и с повече повече от 330 000 смъртни случая в САЩ от коронавирус, съобщени от началото на пандемията, журито все още не е определило доколко лечението е от полза за пациентите, ако изобщо е.

    Не за първи или последен път Тръмп трябваше да популяризира терапия за COVID-19 въз основа на оскъдни данни. Вярата му в дискредитирания оттогава хидроксихлорохин е добре известна и той обяви коктейла за антитела на Regeneron Pharmaceuticals Inc. за чудесно лекарство, след като го получи за лечение на инфекцията си през октомври. Сега, когато ваксините, разработени за забавяне на пандемията, започват своето разпространение, сагата за възстановителната плазма подчертава липсата на ефективно лечение на вируса убиец.

    Тъй като пандемията погълна хиляди човешки животи по целия свят, FDA разреши употребата на обещаващи лекарства само на базата на ранни доказателства. От ремдезивир на Gilead Sciences Inc., до лечение с антитела като Regeneron, лекарствата за COVID-19, които бяха изчистени до голяма степен, не успяха да получат подкрепа от най-добрите учени и инфекциозни групи.

    Доналд Тръмп ваксини Covid-19 Терапия

    Оценка на новината

    0