• Обединеното кралство залага, че 2 милиона ваксини на седмица, ще прекратят карантината

    Обединеното кралство залага, че 2 милиона ваксини на седмица, ще прекратят карантината

    Борис Джонсън възлага надеждите си за национално възстановяване на план за доставка на 2 милиона ваксини против коронавирус седмично.

    Обединеното кралство залага, че 2 милиона ваксини на седмица, ще прекратят карантината

    Борис Джонсън възлага надеждите си за национално възстановяване на план за доставка на 2 милиона ваксини против коронавирус седмично, тъй като Великобритания отново се самоблокира в опит да предотврати претоварването на болниците.

    На фона на ужасните предупреждения, че Националната здравна служба може да не се справи с нарастващите нива на инфекцията, министър-председателят затвори училищата в Англия и заповяда на хората в цялата страна да останат у дома.

    Джонсън предупреди за тежки седмици, които предстоят, но обяви цел - да се поставят ваксини на 13,9 милиона души с най-висок риск от болестта до средата на февруари. „След като всички те бъдат ваксинирани, ограниченията могат да започнат да се облекчават“, каза той.

    Спешните мерки в други части на Великобритания, започнаха в понеделник вечерта и ще продължат поне до 15 февруари, докато медици се опитват да овладеят пандемията. Ситуацията рискува потенциално да опустоши бизнеса на дребно и хотелиерството и заплашва отново да тласне икономиката в рецесия, а това доведе и до спад на паунда.

    В телевизионно обръщение към нацията Джонсън заяви, че няма друга възможност, освен да затвори всички социални дейности, образование и несъществени пътувания в отговор на внезапния и силен прилив на инфекции. „Бързото въвеждане на ваксини ще помогне за прекратяване на кризата“, каза той.

    "С всяка ваксина, която ни попадне в ръцете, ние накланяме шансовете срещу COVID-19 в полза на британците", каза Джонсън в предаването. „Следващите седмици ще бъдат най-трудните досега, но наистина вярвам, че навлизаме в последната фаза на борбата.

    Полицията ще има законни правомощия да глобява, за да се спазват правилата. Парламентът ще бъде призован да обсъди мерките в сряда, но регламентите трябва да станат закон по-рано същия ден, каза Джонсън.

    Премиерът беше принуден да действа, след като данни показаха, че новите инфекции са скочили над 80 000 на 29 декември и има повече хора в болниците, отколкото през първия пик на вируса през април.

    Великобритания ваксини Борис Джонсън Covid-19

    Оценка на новината

    5.00