• Apple иска да увеличи производството на iPhone с цели 20%

    Apple иска да увеличи производството на iPhone с цели 20%

    Акциите на Apple поскъпнаха с повече от 2% в сряда.

    Apple иска да увеличи производството на iPhone с цели 20%

    Apple иска от доставчиците да увеличат производството на своите iPhone от следващо поколение с 20%, според Bloomberg.

    Рязкото увеличение от производствените си числа през 2020 г. идва, въпреки че миналата година производителят на телефони смята за „супер цикъл“, задвижван от новите 5G модели, които предлагат на потребителите достъп до подобрените, по-бързи безжични мрежи, предлагани от операторите.

    Apple поддържа ниво на производство от около 75 милиона устройства от пускането на продукта до края на годината. Сега компанията съобщава, че търси цели 90 милиона от новите си iPhone

    Междувременно анализаторите на Credit Suisse заявиха, че 5G ще продължи да стимулира подобрения, тъй като операторите разширяват своя отпечатък от новите по-бързи мрежи по света. Те добавиха, че има повече причини редовните потребители да закупят iPhone с 5G, за разлика от ранните потребители.

    Credit Suisse очаква продажбите на iPhone от 234 милиона броя през тази година, 237 милиона през 2022 и 249 милиона през 2023. Apple спря да отчита продажби на iPhone, но отчете приходи от iPhone в размер на 47,94 милиарда долара в своите фискални приходи за второто тримесечие, което е с 65,5% повече в сравнение с миналата година .

    „Видяхме добър импулс в цикъла на iPhone 12 с по-богат микс заедно с нарастване на единиците от по-ниска база“, казват анализаторите на Credit Suisse.

    Анализаторите заявиха, че тазгодишните нови iPhone вероятно ще предложат еволюционни подобрения спрямо модела от 2020 г., като подобрени дисплеи, камери и процесори, но че дългосрочните промени в iPhone, като евентуален сгъваем дизайн и по-голям екран на по-достъпен 5G iPhone. Моделът SE ще помогне да продължите да стимулирате нови покупки на iPhone.

    Apple iPhone Credit Suisse 5g

    Оценка на новината

    5.00