• Китайските технологични гиганти се стремят да направят бизнес промени в опит да изпреварят регулаторите

    Китайските технологични гиганти се стремят да направят бизнес промени в опит да изпреварят регулаторите

    Технологичните компании вече започнаха да променят своите практики.

    Китайските технологични гиганти се стремят да направят бизнес промени в опит да изпреварят регулаторите

    Китайските технологични гиганти се стремят да направят промени в своите бизнес модели и работни практики, за да предотвратят ходовете на регулаторите.

    През изминалата година регулаторите въведоха нови правила в области от антимонопол за интернет компании до сигурност на данните, насочени към големи технологични фирми.

    И наказанието дойде бързо. Рекордното първоначално публично предлагане на Ant Group беше изтеглено от регулаторите през ноември, докато Alibaba получи шанс от 2,8 милиарда долара в резултат на антимонополна разследване.

    Междувременно гигантът Didi, който приветства пътуването, стана обект на преглед на киберсигурността дни след масовото си IPO в САЩ. А най-добрият регулатор в киберпространството в Китай нареди на магазините за приложения този месец да преустановят изтеглянето на Didi.

    Tencent този месец се стреми да затегне патрула си от непълнолетни, които играят игри. Според китайските разпоредби на непълнолетните е забранено да играят онлайн игри между 22:00. и 8 ч. сутринта Tencent, една от най-големите компании за игри в света, заяви, че има случаи на деца, използващи акаунти за възрастни, за да играят игри.

    За да се противопостави на това, компанията ще изиска от геймъра да направи сканиране за разпознаване на лица на телефона си, за да провери дали са възрастни.

    През последните няколко години китайското правителство е загрижено за пристрастяването към видеоигрите и как то може да навреди на здравето на децата.

    През 2018 г. регулаторите замразиха одобренията за видеоигри в Китай поради опасения от насилие в някои заглавия, както и потенциална зависимост и нарастващи случаи на късогледство. Игрите в Китай трябва да бъдат одобрени от цензорите, за да бъдат пуснати и монетизирани.

    Изглежда, че Tencent изпреварва всякакви по-нататъшни регулаторни действия с последните си ходове.

    През февруари регулаторите пуснаха антимонополни правила за интернет платформи. Пекин е загрижен за размера и мощта на китайските технологични компании, които са се превърнали в едни от най-големите в света, като цяло са необременени от регулациите.

    Фокусът на сондата Alibaba, която приключи през април и доведе до глоба от 2,8 милиарда долара, беше практика, която принуждава търговците да избират една от двете платформи, на които да продават стоките си.

    Уолстриийт Джърнъл съобщи в сряда, че Alibaba и Tencent се стремят да разхлабят някои от тези блокове на продуктите на другите. Това може да включва разрешаване на WeChat Pay като опция за услугите за пазаруване на Alibaba.

    Alibaba Уолстрийт джърнъл регулатор Ant Group Tencent

    Оценка на новината

    5.00