• Фейсбук тества видеоизлъчване на живо

    Фейсбук тества видеоизлъчване на живо

    Излъчването на живо чрез мобилни телефони се превърна в една от големите технологични тенденции през годината

    Фейсбук тества видеоизлъчване на живо

    Най-голямата социална мрежа в света Фейсбук тества нова услуга за видеоизлъчване на живо. Тя ще даде възможност на 1,5 млрд абонати да излъчват видео на живо, което може да се види техните приятели и познати. Според източници, подбрана група от знаменитости е имала възможността да използва услугата предварително през последните няколко месеца.

    Засега тестовете на новата услуга са достъпни за малък дял от потребители в САЩ, които използват смартфона на Apple – iPhone.

    Базираната в Пало Алто компания заяви, че „с течение на времето компанията планира да включи всички потребители", но не се знае кога точно.

    Видеото ще показва броя зрители в реално време, имената на приятелите, които също гледат, както и коментари на случващото се. Завършеният видеоклип ще се запазва на „стените" на потребителите, докато те решат да го изтрият.

    Всъщност такава опция за видеоизлъчване вече съществува. По-рано тази година Туитър въведе видео на живо, наречено Periskope. Друга популярна услуга е Meerkat, която също може да се използва за споделяне на видео на живо в социални кръгове.

    Преди месец пък стана ясно, че Facebook Messenger тества нова функция - за самоизтриващи се съобщения. Функцията засега е достъпна само за някои потребители на Android и iOS във Франция и позволява на хората да изпращат съобщения, които изчезват в рамките на час. 

    iPhone

    Оценка на новината

    0