• Swatch пуска нов часовник за мобилни разплащания

    Swatch пуска нов часовник за мобилни разплащания

    Услугата ще бъде достъпна само за Бразилия, САЩ, Швейцария и Китай.

    Swatch пуска нов часовник за мобилни разплащания

    Швейцарският производител на часовници Swatch обяви, че ще си партнира с международния оператор Visa, за да предоставят на своите клиенти по-лесен начин за разплащане. Те заявиха, че ръчният часовник Swatch Bellamy ще може да се използва за мобилни разплащания в някои страни.

    От компанията поясниха, че не става дума за умен часовник, който може да се свързва със смартфон, а за стандартен модел, който обаче разполага с NFC чип под циферблата си.

    Благодарение на NFC (технологията Near-Field Communication, която позволява на потребителите да осъществяват покупки с доближаване на своите телефони до устройствата за продажби в магазините) часовникът на Swatch ще може да се използва за мобилни разплащания подобно на безконтактните банкови карти.

    Тази услуга ще бъде достъпна само за картоносителите в Китай, САЩ, Бразилия и Швейцария и ще бъде налична от началото на 2016-та година.

    Серията вече бе представена в Китай през октомври 2015 година. Името произлиза от името на писателя Едуард Белами, който за първи път описва заплащане с карта в публикувания през 1888 г. свой роман. В същото време компанията се надява, че часовникът ще стане наистина „bel ami“ за своите притежатели (на френски "добър приятел").

    Макар че цената за швейцарската версия засега не е известна, то подобен часовник в Китай струва около 80 евро. Там обаче партньор не е Visa, а китайската услуга UnionPay.

    Износът на швейцарски часовници отбеляза най-големия си спад за тримесечие от 2009 г. насам през третото тримесечие, след като сривът на продажбите в Хонконг и Китай се е разпространил и на други азиатски пазари през септември, заявиха от индустрията по-рано този месец.

    Swatch часовник мобилни разплащания

    Оценка на новината

    0