• Робот учи децата на програмиране

    Робот учи децата на програмиране

    Идеята е децата да се запознаят с елементарните концепции на програмирането.

    Робот учи децата на програмиране

    В Лондон компанията Codie Labs, която се развива в сферата на роботиката, показа своя програмируем робот  Codie. Той се контролира посредством мобилно приложение за iOS и Android.

    Идеята на робота е да запознае децата между 6 и 15 години с елементарни концепции на програмирането чрез лесен интерфейс, включващ цветни блокчета. Codie е дървен отвън, с две странични колела, които му помагат да се придвижва по-лесно по гладка повърхност. Роботът притежава специално изработени за него вътрешни устройства, включително: сензори за близост, четци и микрофони.  LED светлините върху робота може да бъдат програмирани, така че той да свети в различни цветове.

     Стартъпът е основан през февруари 2013 година от серийния предприемач Андраш Холо и неговия приятел Адам Липец, с когото се запознава в университета.

    Codie Labs e набрала финансиране за проекта в размер на 250 000 лв.  Създателите уверяват, че „умните роботи“ ще бъдат пуснати в продажба в началото на 2016 година. Цената на един робот е 199 евро.

    робот деца програмиране

    Оценка на новината

    0