• Какво може да навреди на Wi-Fi сигнала?

    Какво може да навреди на Wi-Fi сигнала?

    В днешно време надеждната интернет връзка е от изключително значение. Особено по празниците, когато искаме да се свържем с роднини и приятели, за да им

    Какво може да навреди на Wi-Fi сигнала?

    В днешно време надеждната интернет връзка е от изключително значение. Особено по празниците, когато искаме да се свържем с роднини и приятели, за да им честитим или за да качим последните си снимки от Коледната трапеза във Facebook. Приготвили сме ви 3 фактора (освен коледните лампички), които влияят на вашия Wi-Fi сигнал.

    1. Рутерът на съседите

    Рутерите предават по няколко основни канала – основно честоти, с които мрежата може да работи. Съвременните рутери могат да избират най-ненатоварения канал, но понякога това означава, че вие и вашият съсед оперирате на един и същи канал. Ако рутерите ви са прекалено близо един до друг, това може да доведе до смущения във връзката.

    2. Лампи и хладилници

    Както и коледните лампички, така и обикновените крушки могат да навредят на безжичния ви интернет. Освен това, не е добре да позиционирате рутера си близо до хладилници, високоговорители, безжични телефони и бебефони. Гаражните системи за отваряне на врати също влияят на качеството на сигнала от рутера. Причината е, че тези устройства предават радио вълни, които са подобни на сигналите, изпращани от рутера.

    3. Хората

    Проучване на учни от Калифорнийския университет, сочи че присъствието на много хора в помещението, в което се намира рутера, може да повлияе на интернет връзката. Сигнала може напълно да падне, когато някой минава пътя му или когато в помещението има много хора, дори да не са застанали директно на пътя му.

    технологии интернет безжична връзка

    Оценка на новината

    0