• Ще съхранява ли Apple пръстови отпечатъци в облак?

    Ще съхранява ли Apple пръстови отпечатъци в облак?

    Компанията направи патент, който показва, че компанията може би планира да запазва най-уникалния ни идентификатор, като го качи на облак и след това ни позволи да го изтеглим на iPhone.

    Ще съхранява ли Apple пръстови отпечатъци в облак?

    Съвсем скоро може да имаме възможност да свалим пръстовите си отпечатъци от мрежата. Причината за това твърдение е, че Apple направи патент, който показва, че компанията може би планира да запазва най-уникалния ни идентификатор, като го качи на облак и след това ни позволи да го изтеглим на iPhone.

    Първоначално този план на Apple влиза в противоречие на всички общи условия на компанията. През 2013 година , когато се пусна на пазара технологията за идентифициране с едно докосване, Apple бяха против съхраняването на индивидуалните отпечатъци. Вместо това компанията обяви, че Touch ID ще представя само  най-ключовите линии на докосването, а информацията ще се запазва само локално в телефона.

    Политиката за сигурност, която въведе Apple от 2 ноември 2014 година твърди, че iOS и подобните приложения нямат достъп до данните на пръстовите отпечатъци. Тази информацията не е достигала никога до сървърите на Apple.

    С появата на сегашния патент, може би компанията ще преосмисли предишните си обещания. Но не е сигурно. Патентът ще пази само „биометричните данни“. Бележките в патента посочват, че ще трябва първо да се влезе с уникален Apple ID, преди да се получи достъп до пръстовите отпечатъци.

    Apple пръстови отпечатъци патент

    Оценка на новината

    0