• Най-интересното от изложението за електроника в Лас Вегас

    Най-интересното от изложението за електроника в Лас Вегас

    Тази година и страната ни се включи с технологична иновация. Това е повод за гордост, ето защо започваме именно с българското изобретение.

    Най-интересното от изложението за електроника в Лас Вегас

    Ежегодното изложение за потребителска електроника отвори вратите си аз посетители в Лас Вегас. То ще продължи до 9ти януари и се очаква да привлече над 180 хиляди потребители и любители на модерните технологии. Изложението се превърна в едно от най-уважаваните експота за електроника, където дебютират следващите големи технологични иновации.

    Традиция е в началото на изложението да се показват най-обещаващите според организаторите технологии. Сред най-очакваните дебюти тази година са шлемовете за виртуална реалност. Смята се, че през тази година те ще се усъвършенстват и виртуалната реалност ще влезе в домовете ни.

    Тази година и страната ни се включи с технологична иновация. Това е повод за гордост, ето защо започваме именно с българското изобретение.

    Умен детски часовник

    Алтерко Роботикс създадоха часовник, който позволява на родителите да бъдат в постоянен контакт с децата си в реално време. Myki часовникът показва местоположението на малчуганите и спестява тревоги на родителите. Продукта е предназначен за деца от 5 до 10 годишна възраст и работи с вградена SIM карта. Синхронизира се с безплатно мобилно приложение, разработено както за Android, така и за iOS.

    Умен скейтборд

    Скейтборда е с големина 67.3 см, може да се управлява със смартфон и развива скорост от 24 км/ч.

    Сензор за храни

    Страхотен продукт, представен от компанията Consumer Physics. Чрез това устройство, потребителите ще могат да се информират за броя на калориите в дадена храна, както и за нейния състав.

    Умен пръстен

    Умният пръстен е дело на Oura. Той е предназначен да проследява качестовото на съня, да се адаптира към ежедневните дейности на потребителите и да дава съвети как те да почиват по-качествено.

    Суперкомпютър за автомобили

    Изключително мощен компютър, предназначен да подпомага автономните автомобили. От компанията създател Nvidia, твърдят че компютъра имамощността на 150 ноутбука Macbook Pro.

    Умен сутиен

    Сутиенът е представен от компанията OMSignal и е наречен Ombra. Той е предназначен да проследява изминатото разстояние по време на тренировка, положените усилия и изгорените калории, като също така, записва данните от последните 2 седмици.

    100-мегапикселова камера

    Phase One представиха дигиталния си фотоапарат XF100MP. Той се отличава с единствената по рода си 100-мегапикселова резолюция, но пък за това и цената му си я бива – 48 990 долара.

    Умни обувки

    Умните обувки дават възможност за контрол чрез приложение. Може да ги затопляте, да ги стягате, да следите изминалото разстояние и изгорените калории с тях.

    Умен термометър

    Термометърът използва 16 инфрачервени сензора за хиляди замервания, когато се насочи към главата на потребителя. Така не само измерването ще е по-лесно и удобно, но и измерванията на температурата ще са изключително точни

    България технологични иновации умен часовник Лас Вегас изложение на електроника Myki часовник Allterco Robotics Алтерко Роботикс MyKi Watch

    Оценка на новината

    0