• IT сферата продължава да страда от липса на кадри

    IT сферата продължава да страда от липса на кадри

    Сферата на бизнес софтуера, отчита голям дефицит на квалифицирани кадри. Липсата идва от разминаването между нуждите на бизнеса и кадрите, които произвеждат университетите. Разработката на бизнес софтуери, трудно би могла да бъде преподавана в университет, защото изисква не само теоритични познания, но и практически опит

    IT сферата продължава да страда от липса на кадри

    Сферата на бизнес софтуера, отчита голям дефицит на квалифицирани кадри. Липсата идва от разминаването между нуждите на бизнеса и кадрите, които произвеждат университетите. Разработката на бизнес софтуери, трудно би могла да бъде преподавана в университет, защото изисква не само теоритични познания, но и практически опит. 


    Затова и създаването на ERP Академията, която е проект на водещите фирми от ERP бранша в България, има тази цел - да спомогне за подготовката на бъдещи специалисти по внедряване, поддръжка и развитие на бизнес софтуерни системи.


    Академията е създател съвместно с Висшето Училище по Застраховане и Финанси на първата магистърска програма по бизнес софтуер - "Бизнес анализ и ERP системи", която се провежда от тази есен. Двете организации планират и създаването на първата по рода си бакалавърска програма по бизнес софтуер.


    Във висшите училища не подготвят програмисти, а специалисти, които следва да имат не само софтуерни познания, а и икономически, за да направят успешна кариета в сегмента на бизнес софтуера.

     

    софтуер бизнес софтуер IT специалисти квалифицирани кадри

    Оценка на новината

    0