• Краят на Picasa дойде

    Краят на Picasa дойде

    Очакваният край на Picasa дойде. Google официално обявиха, че от 16 март приложението вече няма да бъде развивано. Снимките и информацията на потребителите се запазва, но от 1 май данните няма да може да бъдат обработвани или да бъдат добавяни нови.

    Краят на Picasa дойде

    Очакваният край на Picasa дойде. Google официално обявиха, че от 16 март приложението вече няма да бъде развивано. Снимките и информацията на потребителите се запазва, но от 1 май данните няма да може да бъдат обработвани или да бъдат добавяни нови. Новата услуга, която ще замести Picasa се казва Photos. Google препоръчват преминаването към нея. Там потребителите ще открият всичката информация от Picasa.

    Функционалността на Photos е по-широка, ето защо Google решават да се фокусират именно върху това приложение. Разбира се, не всички потребители ще се зарадват на промяната. За тях, Google планира отделна платформа, за да може снимките и метаданните им да продължа да са достъпни. Повече информация за платформата скоро ще даде ръководителят на Google Photos Анил Сабхарвал.

    Не за първи път Google закрива свои проекти, които са добили популярност. През 2011г. компанията заяви, че ще прекрати Google Health и Google PowerMeter – два иновативни и популярин проекта. С помощта на Google Health потребителите имаха възможност да запаметяват своите медицински данни, здравно състояние и всякаква медицинска информация за себе си, както и да споделят това с определени хора.

    Google PowerMeter беше изключително иновативен проект и бързо доби популярност. Приложението се използваше за проследяване потреблението на електроенергия в дома си, от всяка точка с връзка към интернет.

    През 2012г. Google закри и други свои приложения, които обаче не бяха толкова популярни и не се забеляза от масовото потребление. Това бяха приложенията iGoogle, Google Mini, Google Video, Google Talk Chatback и приложението за търсене на Symbian.

    google Picasa краят на Picasa Google закрива Picasa

    Оценка на новината

    5.00