• Galaxy S7 с рекордни приходи от продажби

    Galaxy S7 с рекордни приходи от продажби

    Най-новия продукт на Samsung – Galaxy S7, е на път да донесе най-печелившото тримесечие за компанията от две години насам.

    Galaxy S7 с рекордни приходи от продажби

    Най-новия продукт на Samsung – Galaxy S7, е на път да донесе най-печелившото тримесечие за компанията от две години насам. Очаква се оперативната печалба на Samsung да нарасне със 17,5% до близо 7 млрд. долара за април, май и юни.

    През последните няколко години корейският гигант бележеше сериозен спад в продажбите и съответно в приходите. От компанията се надяват, че сегашният възход, който направи Galaxy S7 е индикатор за подобряване бизнеса на Samsung.

    След съобщението за увеличение на приходите, акциите на Samsung се покачиха с 1,3%. Окончателните резултати за приходите на компанията ще бъдат обявени в края на месеца.

    Независимо от сериозния успех, който бележи Samsung, на компанията ще й е трудно да се пребори с основните си конкуренти. Освен Apple, Samsung вече има и по-малки конкуренти, които обаче надвисват над пазара застрашително бързо. Китайските компании, като Xiaomi, Huawei, Lenovo и Oppo се развиват изключително бързо и предлагат на потрбителя качествени смартфони на по-ниски цени.

    Samsung Galaxy S7 Galaxy S7 с рекордни приходи от продажби

    Оценка на новината

    0