• Какви ще са новите тенденции в смартфоните през 2017г.

    Какви ще са новите тенденции в смартфоните през 2017г.

    Смартфоните постоянно се променят,а  компаниите работят усърдно, за да  предоставят визия, характеристики и функции, отговарящи на изискванията на потребителите.

    Какви ще са новите тенденции в смартфоните през 2017г.

    Смартфоните постоянно се променят,а  компаниите работят усърдно, за да  предоставят визия, характеристики и функции, отговарящи на изискванията на потребителите.
    Анализаторите в сферата смятат, че през идната година смартфоните ще претърпят някои положителни промени.

    Вътрешна памет
    Очаква се на пазара да се появят смартфони с 256 GB вътрешна памет. Картите памет също ще претърпят известни промени, след като тази година SanDisk  показа SD карта с капацитет  1 TB.

    Умни устройства
    Появяват се нови и иновативни начини за взаимодействие на смартфона с околната среда.
    Новият смартфон от Lenovo – Phab 2 Pro има функция, която автоматично разпознава обекти и търси и предоставя информация за тях.
    Очаква се тази тенденция да навлезе още повече през 2017г.

    Бързо зареждане
    Един от основните проблеми на смартфоните е бързото падане на батерията. Много от производителите вече откриха как да подсилват батерията, за да издържа повече, а сега вече имат начин тя да се зарежда до 100% за двойно по-малко време.
    Всички модели, излизащи на пазара през 2017г. ще вървят в комплект с технология за бързо зареждане.  Qualcomm вече представи своя Quick Charge 4, който зарежда телефона до 100% за няколко минути.

    USB-C – порт
    Експертите са сигурни, че смартфоните, който ще бъдат на пазара през идната година, задължително ще вървят ръка за ръка с този порт.

    LTE
    Galaxy S7 и iPhone7 ще предават информация със скорост до 600 Мбит/с., а моделите които ще излязат през 2017г. ще предават информация със скорост 1 Гбит/с. За това ще спомогне модема Snapdragon X16, който вече е на пазара, а производител е отново Qualcomm.

    Bluetooth 5
    Подобрената версия ще позволява пренос на информация на разстояние 400м.

    Дизайн
    Samsung и Apple са едни от компаниите, които обещават невиждан до сега дизайн.
    Един от слуховете в интернет е относно сгъваемия смартфон на Samsung. Apple също премисля дали да не промени изцяло дизайна на iPhone.
    Тази година отбележи спад в покупките на смартфони, което може да значи, че потребителят трябва да бъде впечатлен, за да се насочи вниманието му отново към тези стоки.

    Виртуална реалност
    По-голямата част смартфони, очаквани през 2017г. ще работят с VR.
    Графиката със сигурност ще бъде значително подобрена, за да се доближи максимално до шлемовете за виртуална реалност за персонални компютри.

    Бързина на процесора
    Qualcomm ще представи новия си процесор Snapdragon 835, който е алтернатива на 10-ядрения чип Helio X30 от Mediatek.

    Очакваните тенденции вероятно съвсем не са всичко, което ще видим през 2017г., но със сигурност ще поставят нови основи в сферата на технологията.

    какви са новите тенденции в смартфоните как ще се променят смартфоните през 2017 нови технологии в смартфоните

    Оценка на новината

    0