• Смартчасовник преобразува топлина в енергия

    Смартчасовник преобразува топлина в енергия

    Една тепърва прохождаща, в областта, компания - Matrix Industries, представя своя първи смартчасовник, който променя представите за тези продукти.

    Смартчасовник преобразува топлина в енергия

    Смартчасовниците все по-бързо навлизат в ежедневието ни и се превръщат в неделима част от него. Предлагащи голям набор от въможности, тези часовници имат един минус – батерията.
    Както всички смартустройства и смартчасовниците се нуждаят от по-често зареждане. Най-купуваните подобни продукти – Apple Watch и Fitbit Flex, например се нуждаят от зареждане, съответно на 18ч. и на всеки пет дни.

    Една тепърва прохождаща, в областта, компания - Matrix Industries, представя своя първи смартчасовник, който променя представите за тези продукти. Проблемът с батерията е отстранен. А как се зарежда часовникът? С човешка топлина. 
    PowerWatch успява да преобразува температурните разлики в електричество. Когато електронните частици се затоплят и се прехвърлят от човешкото тяло към повърхността на часовника, се създава температурна разлика, която генерира енергия и батерията се зарежда. Освен тази функция, часовникът е водоустойчив до 50 m., а освен това визията на дисплея може да бъде избрана от собственика и сменена по всяко време. 

    Акрам Букай, който е изпълнителен директор на Matrix Industries, обяснява че когато тренираме, нашата кожа се затопля и генерираната енергия става все повече.
    PowerWatch притежава основните функции на фитнес тракерите и показва изминатите километри, стопените калории, часовете, които са прекарани в сън, както и колко енергия сме генерирали днес.

    Тази технология за преобразуването на топлина в енергия не е съвсем нова и освен в този смартчасовник, може да се открие в охлаждите седалки на автомибилите.
    Matrix Industries  смятат, че тази технология може да се използва при хората с пейсмейкър, чиято батерия трябва да се подменя на всеки 5 години, както и би била от полза за хората със слухови апарати, като ще изключи напълно необходимостта от зареждане на батерията им.

    Часовника стартира с линия за мъже, на цена около $100, но цената може би ще се вдигне, когато стигне до търговците на дребно. Компанията работи и по линията за жени.


     

    смартчасовник фитнес тракери PowerWatch Matrix Industries

    Оценка на новината

    0