• Lenovo внася иновация в технологичния пазар

    Lenovo внася иновация в технологичния пазар

    Технологичният пазар постоянно ни залива с нови и иновативни смартфони, таблети и лаптопи, но истината е, че външният вид на устройствата не претърпява голяма промяна.

    Lenovo внася иновация в технологичния пазар

    Технологичният пазар постоянно ни залива с нови и иновативни смартфони, таблети и лаптопи, но истината е, че външният вид на устройствата не претърпява голяма промяна. Освен, че всеки следващ модел става по-голям и по-тънък, компаниите рядко изменят драстично визията на устройствата, които се харесват от публиката.

    Китайският гигант Lenovo рискува и внася малко свежест в иначе скучния пазар. Lenovo Yoga Book е устройство 2 в 1. Може да се ползва като таблет и като лаптоп. Насочен е основно към потребителите, работещи в артистичния бранш. Това, което отличава Yoga Book-a на Lenovo e това, че той може да приема различни форми – 10.1-инчов ноутбук, а когато се „сгъне” да се ползва като таблет като остава достатъчно тънък (9мм), за да бъде удобен.

    Устройството няма физическа клавиатура. Под екрана е скрит пад на който се активира сензорна клавиатура Halo. Именно заради този пад, Yoga Book е насочен към художници и артисти. След деактивирането на клавиатурата, потребителите могат да го ползват за рисуване, скициране, писане на бележки и текстове.



    В комплекта е включена и специална хартия, на която може да се пишат бележки, а Wacom дигитайзерът ги генерира директно върху екрана.


    В устройството са вградени малко портове – такъв за слушалки, micro USB и mini-HDMI вход. В момента компанията работи и по нови приложения, които да бъдат достъпни за Yoga Book. Теглото на устройството е само 690гр., което го прави достатъчно компактно, за да се носи в чанта. Батерията издържа около 10 часа с едно зареждане и при голямо натоварване. Цената е около 850 лв

    Таблетът може да се намери в два варианта – работещ с Windows или с Android. Първият е доста по-добър при ползване на устройството като лаптоп, докато Android системата е по-универсална. Lenovo работи и по 12-инчова версия на Lenovo Yoga Book и по Chromebook вариант.

    Lenovo 2 в 1 устройства Lenovo Yoga Book таблети от Lenovo

    Оценка на новината

    5.00