• Пистолет превръща сълзите в куршуми

    Пистолет превръща сълзите в куршуми

    След една кавга с преподавател, студентката на Design Academy Eindhoven, Фей Чън e много разстроена и решава да покаже своята неудовлетвореност.

    Пистолет превръща сълзите в куршуми

    След една кавга с преподавател, студентката на Design Academy Eindhoven, Фей Чън e много разстроена и решава да покаже своята неудовлетвореност. Тя създава пистолет, който превръща сълзите в куршуми.

    Чън е родена в Тайван и там израства в среда със силно чувство за власт. Точно това чувство я кара да не се съгласи с това, което казва преподавателят й.
    „Трудно е да си чужденец в друга държава, следвайки високите изисквания за образование. Това напрежение ескалираше в продължение на 18 месеца, преди да достигне критична точка по време на една моя презентация.”, казва Чън.

    На въпросната презентация, преподавателят на Чън й казал да каже това, което има в по-кратък период от време. Чън не смятала, че може да се справи с това. Въпреки това тя не изрекла това на глас и продължила с презентацията. Скоро след това, по време на друга презентация, деканът й казал, че не е достатъчно добра.

    „Бях в шок и не можех да кажа нищо.”, казва Чън. Фей е почуствала, че нейната учтивост се превръща в най-голямата й слабост. „Бях много разстроена и не можех да се контролирам. Не можах да се сдържа и се разплаках. Не исках хората да виждат, че плача.”, споделя Фей.

    Така Фей стига до идеята да създаде пистолета, който превръща сълзите в куршуми.
    Устройството събира сълзите в силиконова чашка, след това ги замръзява и ги превръща в куршуми.

    Идеята на Чън е устройството да спомогне за психическото здраве на човек. Насочвайки, метафорично, куршумите към онова, което е предизвикало сълзите, човек се отърса от теглото, което носи.

    Чън представя пистолета си на своето дипломиране. "Ако животът ти поднесе сълзи, превърни ги в куршуми!", казва Фей. 

    Tear Gun пистолет превръща сълзите в куршуми

    Оценка на новината

    5.00