• Kyocera Rafre - смартфонът, който може да се мие

    Kyocera Rafre - смартфонът, който може да се мие

    Всички знаем, че е по-добре смартфонът да се държи, колкото се може по-далеч от вода. Неволното намокряне е една от най-честите причини за смяна на телефона.

    Kyocera Rafre - смартфонът, който може да се мие

    Всички знаем, че е по-добре смартфонът да се държи, колкото се може по-далеч от вода. Неволното намокряне е една от най-честите причини за смяна на телефона, но много компании вече предложиха своите водоустойчиви варианти на потребителите. Много хора предпочитат водоуствойчив модел смартфон, за да ограничат възможността за повреда.

    От друга страна смартфонът е в пъти по-мръсен от тоалетната чиния. Никой от водоуствойчивите смартфони не може да бъде третиран с препарати за почистване. Японската компания Kyocera предлага решение.

    Смартфонът Rafre е създаден така, че да може да бъде почистван с топла вода и сапун. Предишните модели на компанията също могат да се почистват така, но само с определен сапун, докато новият Rafre премахва това ограничение.
     

    Освен тази си функция, Rafre притежава дисплей, който може да бъде управляван докато сте с ръкавици, както и готварско приложение, което може да бъде управлявано само с жестове. Така се избягва възможността дисплеят да бъде изцапан или намокрен докато експериментирате в кухнята. Вградената му памет е 16 GB и има възможност за добавяне на microSD. Смартфонът е компактен – с тегло от 158 гр. и размери от 142х71х10.4 мм. Потребителите ще могат да избират между три цвята – бял, розов и светлосин. Дисплеят е 5-инчов с HD резолюция, a oперационната система е Android 7.0 Nougat.




    Всички тези предимства със сигурност ще привлекат потребителите. Цената все още не е ясна.
    Kyocera ще пусне новият си модел смартфон на пазара в Япония през март тази година. Все още не е ясно дали ще има европейска премиера на смартфона.

     

    водоуствойчив смартфон смартфон който може да се мие Kyocera Rafre Rafre

    Оценка на новината

    5.00