• Приложението Black Sea Watch показва бреговете на Черно море

    Приложението Black Sea Watch показва бреговете на Черно море

    Приложението Black Sea Watch е насочено към всички любители на природата. Всеки един от нас може да следи постоянно състоянието на черноморския бряг.

    Приложението Black Sea Watch показва бреговете на Черно море

    Приложението Black Sea Watch е насочено към всички любители на природата. Всеки един от нас може да следи постоянно състоянието на черноморския бряг. Създаването на системата е част от от съвмествен проект на учени от Истанбул и Басейнова дирекция „Черноморски район” в гр.Варна.

    Данните и снимките, които потребителите на приложението качват, ще бъдат в огромна помощ за учените, които се занимават с изследване на морето и морските обитатели. В приложението вече има качени снимки на редки видове растения и птици, както и на красиви дюни.

    Над 200 човека са се регистрирали в мрежата, като те не са само от България. Има потребители от Румъния, Турция, Русия и Украйна. Всеки потребител може да качва неограничен брой снимки като трябва да посочи географските координати на мястото, където е заснет кадърът или видеото.

    Освен помощта, която приложението оказва на учените, то спомага и на потребителите да опознаят разнообразието на морския свят. Вероятно Black Sea Watch ще набере още по-голяма популярност с настъпването на летния сезон, когато всеки, който е решил да посети родното Черноморие ще иска да провери дали случайно брега не е атакуван от водорасли и медузи.

    Черно море наблюдение на морския свят Black Sea Watch

    Оценка на новината

    0