• Hyperloop ще свързва Словакия и Чехия

    Hyperloop ще свързва Словакия и Чехия

    Американската компания Hyperloop Transportation Technologies (HTT), която работи по концепцията на хипер-магистралaта Hyperloop

    Hyperloop ще свързва Словакия и Чехия

    Американската компания Hyperloop Transportation Technologies (HTT), която работи по концепцията на хипер-магистралaта Hyperloop, e подписала спаразумение за изграждането на следващата линия на свръхзвуковия транспорт. Новата система ще свързва Братислава и Бърно.
    Това е първата стъпка на компанията за постигане на целта за свързване на цялата Европа с Hyperloop.

    В същото време конкурентната компания, работеща по проекта – Hyperloop One, че работи по проект за изграждане на системата по 10 маршрута в цяла Европа. Полша, Естония, Англия, Испания, Холандия, Франция и Германия вече са изявили интерес към изграждането на иновацията на територията на земите им.

    HTT явно ще заложи основно на Европа. Преди няколко дни стана ясно, че компанията ще отвори център за тестове и разработка на нови технологии в град Тулуза, Франция.
    Двете компании имат готови идеи за изграждането на връзки между Варшава и Вроцлав, Мадрид и Танжер, Корсика и Сардиния и Талин и Хелзинки.

    Държави от целия свят проявяват интерес към Hyperloop. Подадените кандидатури са над 2600, но за сега само 35 са отчетени като подходящи.
    Наскоро стана ясно, че и българския екип „rLoop” ще има възможност да се включи в изграждането на свръхзвуковата система за транспорт, след като представи своя проект за механика, дизайн, батерия и захранваща модулна система.
     

    Hyperloop свръхзвуков транспорт Hyperloop One Hyperloop Transportation Technologies (HTT)

    Оценка на новината

    0