• Check Point Cardio и Виваком представят устройство, спасяващо животи

    Check Point Cardio и Виваком представят устройство, спасяващо животи

    Общопрактикуващите лекари в страната имат достъп до иновативна технология.

    Check Point Cardio и Виваком представят устройство, спасяващо животи

    Общопрактикуващите лекари в страната имат достъп до иновативна технология, която позволява денонощен мониторинг на пациенти с риск от инфаркти и усложнения в сърдечносъдовата им система.

    Разработката на устройството е на Check Point Cardio и се предлага във веригата на Виваком. Иновативната технология дава денонощно информация за пулса, дишането, кръвното налягане, ЕКГ-то и точното местоположение на пациента. Така  лекар специалист може да направи реална преценка за състоянието, както и да вземе адекватни мерки при настъпване на промени.

    Навременното откриване на сърдечен проблем би могло да претотврати спешни ситуации и фатален край.

    Как работи?
    Устройството изпраща данните към специализиран център през GSM мрежата на Виваком. Експерти-кардиолози постоянно следят данните на пациента в реално време, тоест всяка една промяна в следените параметри бива забелязана незабавно. На база получените данни се изготвя онлайн досие, което директно се препраща на личния лекар, за да може той да вземе мерки.

    Медицината трябва да следва пациента, а не обратното.”, казва управляващ партньор на Check Point Cardio, Ивайло Дачов.
    Според компанията навлизането на технологиите дълбоко в здравеопазването е напълно логичен и естествен процес. Това е така нареченият „интернет на всичко”. Технологиите биха помогнали много на лекарите и пациентите при откриването на даден проблем и навременното му и адекватно решаване.

    Пациентите, които страдат от сърдечни заболявания могат да бъдат наблюдавани постоянно. Това ще даде възможност, не само за изготвяне на диагностика и провеждане на лечение, но и ще даде ясна представа за нещата при евентуално настъпване на спешен случай.

    „Стартирайки този проект, даваме реален шанс за бърза диагностика и лечение на едно от най-честите заболявание.”, коментира Христина Трифонова, регионален мениджър „Бизнес продажби” във Виваком.

    Апаратът се предлага с пакетни услуги във Виваком. Пакетите, от които пациентите могат да се възползват са 4, а цената им варира в зависимост от броя на прегледите. Неограниченият пакет дава възможност за всекидневен преглед.
    Един основен и още три медицински центъра ще работят по програмата. Общо 15 лекари и 40 медицински сестри ще имат достъп до пациентските файлове.
     

    диагностика Виваком Vivacom Check Point Cardio сърдечно-съдови заболявания

    Оценка на новината

    5.00