• Piaggio Forward създава куфар, който сам се грижи за себе си

    Piaggio Forward създава куфар, който сам се грижи за себе си

    Компанията Piaggio Forward (PF)  е най-големият европейски производител на двуколесни превозни средства.

    Piaggio Forward създава куфар, който сам се грижи за себе си

    Компанията Piaggio Forward (PF)  е най-големият европейски производител на двуколесни превозни средства. Преди няколко дни PF представи нов и иновативен продукт. Става дума за куфар с изкуствен интелект.

    Куфарът Gita е двуколесен робот, който следва собственика си постоянно. Името се произнася Джи-та и идва от италианската дума, която значи „кратко пътуване” – абсолютно подхождащо име. Той може да развива до 35 км/ч и има капацитет от 18 кг.



    Gita може да се ориентира в пространството. Работи на батерия, която издържа до 8 часа и се зарежда със зарядно за 3 часа. Филмът „Междузвездни войни” и по-конкретно роботът BB-8,  е вдъхновил външния вид на куфара-робот.
    „Изкуствения интелект трябва да разширява и подобрява възможностите на човека, а не да го замества.”, казва изпълнителния директор на компанията – Джефри Шнап.

    Целта на Gita е да освободи ръцете на собственика си и той да може напълно свободно да върви без да среща затруднения с влаченето на куфар. Потребителят може да се движи свободно между точка А и точка Б, без да разнася багажа си, защото той сам отговаря за себе си. Куфарът ще Ви следва дори да карате велосипед.



    Специалната камера, вградена в куфара предава на устройството картина, която се анализира и така машината получава информация за средата, която я заобикаля.

    Gita Piaggio Forward куфар с изкуствен интелект

    Оценка на новината

    5.00