• Първата в света летяща кола вече е на пазара

    Първата в света летяща кола вече е на пазара

    PAL-V, холандски производител, пусна в продажбата първата летяща кола.

    Първата в света летяща кола вече е на пазара

    PAL-V, холандски производител, пусна в продажбата първата летяща кола. Името на возилото е Liberty. Компанията представи своята концепция още през 2012г., а идеята беше свързана със създаването на кола, която да може да се движи и по въздух и по пътна настилка.



    Летящата кола, разбира се, не е евтина. В цената и от 425 хил. паунда е включено и обучение по управление. Компанията е предвидила и малко по-евтин вариант от 254 000 паунда, но все още не е ясно какви ще са разликите между двата модела.



    Само 90 коли ще бъдат продадени в цял свят като 45 от тях ще станат собственост на европейци. Превозното средство е двуместно, а за управлението му е ще е нужен специален лиценз. Разбира се, притежателите на Liberty няма да могат да паркират навсякъде.

    Автомобилът ще може да превключва към „летящ” режим за около 5 минути. Първите доставки на революционното превозно средство ще бъдат осъществени към края на 2018г. Компанията изрази своите надежди, че най-голям пазар за Liberty ще бъде Северна Америка.

    летяща кола PAL-V PAL-V Liberty

    Оценка на новината

    5.00