• Какво ново в технологичния свят?

    Какво ново в технологичния свят?

    Избрахме да Ви разкажем за три съвсем нови изобретения, за които още не сте чули.

    Какво ново в технологичния свят?

    Всеки ден четем за новите смартфони, телевизори и таблети. Вече чухме за автономни коли, виртуални реалности и роботи. Но има технологии, от които не всеки се интересува и за тях не се тръби постоянно. Днес избрахме да Ви разкажем за три съвсем нови изобретения, за които още не сте чули.

    Слънчогледи – слънчеви панели
    Инженерите от Smartflower Energy Technology са взаимствали свойствата на слънчогледите, за да създадат слънчеви панели. Толкова просто и толкова функционално решение. Фотоволтаичната система е съставена от триъгълни слънчеви панели, които заемат формата на цвете. Това, което ги отличава наистина е свързано със слънчогледите. Те са монтирани върху постамент и се местят, за да следват положението на слънцето. Така приемат максимално количество енергия. Според производителите чрез тази технология, производството на енергия ще се увеличи с до 40%. Освен това Smartflower може да се сгъва и прибира в случай на екстремни атмосферни условия.



    Летящ мотоциклет
    Ако си фен на „Междузвездни войни” със сигурност си бил изключително впечатлен от летящите мотоциклети на имперските войници. Преди години това беше само научна фантастика, но един руски стартъп – Hoversurf, прави тази технология реалност. За момента тя е само прототип, но съвсем функциониращ. Мотоциклетът е едноместен и носи името Hoverbike Scorpion-3. От компанията все още работят по прототипа и за момента се надяват мотоциклетът да се използва от любителите на екстремни спортове. В бъдеще машините може и да се превърнат в основно средство за придвижване.



    Еко-яхта
    Яхтата Energy Observe е еквивалент на самолета със слънчево захранване – Solar Impulse 2, който миналата година обиколи света. За разлика от него, яхтата може да се задвижва с водороден двигател. Горивото за задвижването, обаче, ще се генерира по екологично чист път – чрез електролитно разлагане на морската вода. Яхтата е оборудвана със слънчеви панели и две вятърни турбини. Те ще позволят излишната енергия, която се генерира при слънчево, но ветровито време, да се съхранява като компресиран водород, а не в акумулатор.
    Яхтата ще тръгне на околосветско пътешествие само след два месеца, а през цялото време ще се движи с около 14-18 км/ч.

    нови изобретения Energy Observe Hoverbike Scorpion-3 Smartflower Energy Technology

    Оценка на новината

    0