• "Интернет на нещата" ще промени всички индустрии

    "Интернет на нещата" ще промени всички индустрии

    Почти всички индустрии ще бъдат повлияни от „Интернет на нещата” в близките години.

    "Интернет на нещата" ще промени всички индустрии

    Почти всички индустрии ще бъдат повлияни от „Интернет на нещата” в близките години.
    IoT (Internet of Things) представлява мрежа от устройства – компютри, автомобили, сгради, предмети и вещи, които могат да взаимодействат помежду си. Според глобавлото проучване по темата, направено от IDC, 56% от мениджърите на големи компании възприемат IoT като приоритет, а други 21% са убедени, че тенденцията ще повлияе силно на бизнеса им.

    Тази индустрия е отчела 625 млрд. долара през 2015г. Експертите смятат, че до 2020г. сумата ще достигне 1.3 трлн. долара, а устройствата в мрежата на IoT ще наброяват 30 млрд. Големите компании вече виждат потенциала и инвестират. Наскоро Samsung обяви, че ще вложи над 1 млрд. в стартъпи, занимаващи се в сферата.

    IDC анализира резултатите от проучването си и открива, че основна причина за желанието на фирмите да ползват свързани устройства е повишаването на продуктивността. Повечето използвани устройства в Централна Европа помагат за управление на активи, следене на товари, оптимизиране на производствения процес и други. Много анализатори смятат, че ще има бум на „умните домове”, въпреки че пазарът е по-малък.

    Изключително успешни са гласовите асистенти. Потребителите свикнаха с тази технология и много от тях предпочитат да използват гласа си, за да открият нещо или да дадат някаква команда. Лидери на пазара за тези устройства са Google и Amazon, които в момента се намират в спор за технологията за „умни домове”.

    Темата за „Интернет на нещата” е водеща по целия свят. Компаниите масове се опитват да предложат на потребители достъпен продукт, с добри характеристики и нямащ аналог. Темата ще бъде водеща и на 23 март, когато ще се проведе конференцията IDC IOT Forum 2017, който ще се проведе в София.

    "Интернет на нещата" IoT IDC IDC IOT Forum 2017

    Оценка на новината

    0