• Онлайн платформа се бори с туберколозата

    Онлайн платформа се бори с туберколозата

    Туберколозата е болест, която отнема хиляди животи всяка година. Във Виетнам, например, броят на болните от диабет се е увеличил с 10% само за година.

    Онлайн платформа се бори с туберколозата

    Туберколозата е болест, която отнема хиляди животи всяка година. Във Виетнам, например, броят на болните от диабет се е увеличил с 10% само за година. Това кара стартъпът mClinica да работи в сферата за предоставяне на решения и анализи за ангажиране вниманието на пациентите на развитите азиатски пазари.

    Васил Русинов, главен оперативен директор на компанията обяснява, че разработката им представлява платформа, която предоставя данни за епидемии, лекарски грешки, изтекък срок на лекарства и други, в реално време.

    Платформата на mClinica, с помощта на мобилните устройства и интернет, изяснява как пациентите ползват лекарствата в Югоизточна Азия. В момента платформата е на разположение на аптеките във Виетнам, Филипините и Индонезия.

    Мрежата за дистрибуция на лекарства е разпокъсана. Това представлява огромен проблем за фармацевтичната индустрия, а това значи, че лекарствата са много скъпи. Освен това, така не може да се създаде добра политика на здравеопазването.”, казва Васил, който живее и работи в Азия.

    Фарук Мерали, основател на mClinica казва, че липсата на данни се дължи на народопсихологията. Това от своя страната амбицира компаниите, произвеждащи лекарства да научат повече за болестите, да търсят нови мрежи за доставки и да повишат конкурентоспособността си. В същото време правителството не получава достатъчно данни и така не може да създаде добра политика за откриване на огнищата на болестите.

    mClinica планира разширяване на компанията в целия свят, включително и в България.

    mClinica туберколоза липса на данни онлайн платформа

    Оценка на новината

    5.00