• Дигиталните портфейли - един от най-предпочитаните методи за разплащане

    Дигиталните портфейли - един от най-предпочитаните методи за разплащане

    Потребители по цял свят вече виждат потенциала на дигиталните портфейли.

    Дигиталните портфейли - един от най-предпочитаните методи за разплащане

    Потребители по цял свят вече виждат потенциала на дигиталните портфейли. Това е сравнително нов метод за разплащане, но бързо печели симпатии, поради ред причини. Това стана ясно от петото проучвате за дигиталните плащания, провеждано от световната система за картови разплащания.

    Позитивна нагласа у потребителите се наблюдава и към темата за виртуалната реалност. Повечето от тях смятат, че ако новата технология бъде внедрена и превърната в метод за плащане, това ще им позволи да осъществяват процеса само с кимване на главата.
    Проучването е проведено на база 3.5 милиона онлайн разговора по темата, проведени в социални мрежи като Facebook, Twitter, Weibo и Instagram. Дигиталните портфейли се споменават в 75% от тях.

    Тази година се наблюдава много по-голям интерес към услуги за дигитални разплащания, които до преди няколко години изглеждаха абсолютно невъзможни. „Животът без кеш вече е реалност за милиони по света.”, коментира Марси Коен, вицепрезидент на „Дигитални комуникации” Mastercard.

    Дигиталните портфейли вече набират популярност в различни магазини, електронни магазини и приложения, а разговорите за тях са над 2 милиона, като най-много от тях са проведени в Twitter. Освен за онлайн портфейла, потребителят често говори и за умните домове и изкуствения интелект  – теми, които в днешно време са по-актуални от икономическата обстановка в света.

     

    изкуствен интелект виртуална реалност дигитални портфейли онлайн плащания

    Оценка на новината

    5.00