• Първият безконтактен банкомат в страната беше представен днес

    Първият безконтактен банкомат в страната беше представен днес

    Първият безконтактен банкомат в страната беше представен днес от СИБАНК и Mastercard на специално събитие в офиса на банката в София Тех Парк.

    Първият безконтактен банкомат в страната беше представен днес

    Първият безконтактен банкомат в страната беше представен днес от СИБАНК и Mastercard на специално събитие в офиса на банката в София Тех Парк. Артур Туремка, генерален мениджър на Mastercard за Балканите, започна откриването и спомена, че безконтактните технологии са ключове за развитието на компанията.

    По думите на Туремка, безконтактните устройства стават все по-популярни навсякъде по света. Безконтактният банкомат е част от развитието. Според статистика, направена от банката, 90% от всички плащания с карта в България са безконтактни. Данните сочат, че българските граждани се адаптират бързо към навлизането на безконтактните технологии.

    Бъдещите планове на СИБАНК включват инсталирането на още 25 безконтактни банкомата в цялата страна до края на годината. До края на следващата година, пък се очаква всички банкомати на СИБАНК да бъдат безконтактни.
    Кристоф де Мил, изпълнителен директор на СИБАНК намекна, че компанията готви и други иновации в дигиталните плащания.

    Безконтактните плащания са с 18% по-популярни през 2016г., в сравнение с 2015г. Най-често се позлват в бензиностанции, супермаркети, магазини и други търговски обекти.

    СИБАНК безконтактни плащания безконтактен банкомат безконтактна дебитна карта Мastercard

    Оценка на новината

    0