• Китайска компания дава възможност за изключително бързо зареждане на смартфона

    Китайска компания дава възможност за изключително бързо зареждане на смартфона

    Смартфоните са удобни и практични, неразделна част от ежедневието ни, чрез тях се свързваме с близки и колеги, заснемаме хубавите моменти и ги споделяме, но имат един недостатък – бързото падане на батерията.

    Китайска компания дава възможност за изключително бързо зареждане на смартфона

    Смартфоните са удобни и практични, неразделна част от ежедневието ни, чрез тях се свързваме с близки и колеги, заснемаме хубавите моменти и ги споделяме, но имат един недостатък – бързото падане на батерията. Колко често Ви се е случвало да чакате до последната секунда, за да изключите телефона си от зарядното и да тръгнете, надявайки се, че малкото батерия ще издържи поне до вечерта? На повечето смартфони са им нужни между 2 и 3 часа, за да се заредят напълно, а това понякога е ужасно неудобно.

    Затова на помощ идва китайската компания Meizu, която представи революционна технология за зареждане на конгреса в Барселона. Super mCharge предоставя възможност на потребителя да зарежда напълно батерията на смартфона си само за 20 минути. Първите устройства, които поддържат тази технология ще се повят на пазара още следващата година. Истината е, че Meizu може да се похвали с едно от най-добрите постижения в технологичния свят изобщо.

    Не е ясно дали компанията ще предостави технологията и на други свои колеги или ще предпочете да запази предимството си. Ефективността на Super mCharge е 98%, което е в пъти повече от предлаганото от конкурентите, които трудно достигат 90%. Освен това са предвидени специални алгоритми, които предотвратяват прегряване на смартфона. Устройството е със заряд 3000 mAh и дава възможност за четири пъти повече работа само с едно зареждане.

    Meizu със сигурност ще предизвика огромен интерес с новите устройства. Компанията успява да даде решение на проблем, от който всички ние сме страдали. Все още не е ясна цената на удтройството, нито точната дата на представянето му на пазара, но със сигурност ще следим за подробности.

    Meizu Super mCharge бързо зареждане на смартфона

    Оценка на новината

    0