• Българска охранителна фирма създаде умна хранилка за домашни любимци

    Българска охранителна фирма създаде умна хранилка за домашни любимци

    Охранителната фирма „В и Х секюрити” спечели европейско финансиране за своя проект на умна хранилка за домашни животни.

    Българска охранителна фирма създаде умна хранилка за домашни любимци

    Охранителната фирма „В и Х секюрити” спечели европейско финансиране за своя проект на умна хранилка за домашни животни. Работното име на проекта е Gutsy. Европейското финансиране е на стойност 1 млн. лв., а целия проект е оценен на 1.5 млн. лв.
    Идеята на компанията е роботът да замени стопанина в грижите за домашния любимец, както стана след навлизането на електроуредите.

    Gutsy дава възможност на стопанина да управлява храненето на любимеца чрез мобилно приложение, както и да осъществява видео чат с него. Компанията планира да произвежда Gutsy екологично. Според тях хората, търсещи екологични продукти стават все повече и това е добра възможност Gutsy да набере популярност. А, най-добрата част е, че ще се спомогне за намаляването на замърсяването на околната среда.

    Проекта на “В и Х секюрити” не е съвсем иновативен в световен мащаб. На пазара има няколко продукта със същата идея. Някои от тях дори предлагат възможност за хвърляне на топка, за да поиграете с кучето си в обедната почивка. Тези продукти, обаче са доста скъпи. Gutsy няма аналог на българския пазар, а след време може да се превърне в лидер и в световен план. За момента не е ясно кога устройството ще се появи на пазара. Компанията смята да отвори нов обект в Монтана, където ще се случва производството.

    Gutsy "В и Х секюрити" умна хранилка за животни хранене на домашен любимец

    Оценка на новината

    5.00