• Нова платформа ще подпомага развитието на малки и средни предприятия

    Нова платформа ще подпомага развитието на малки и средни предприятия

    Тя ще бъде високотехнологична и иновативна, за да бъде максимално полезна за бизнеса

    Нова платформа ще подпомага развитието на малки и средни предприятия

    Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия е възложила изработка на нова онлайн платформа, която да улесни комуникацията между фирмите, администрацията на агенцията, служителите от Службите по търговско-икономическите въпроси и Министерството на икономиката.

    Представители на Асоциацията на индустриалния капитал се срещнаха със заместник-министъра на икономиката Любомир Ганчев, Стопанската камара, Конфедерацията на работодателите и други, за да уточнят концепцията на платформата.

    Тя ще бъде високотехнологична и иновативна, за да бъде максимално полезна за бизнеса, а целта е да се улеснят главно експортните фирми. Системата ще подпомага развитието на малки и средни предприятия в страната и чужбина.

    В платформата ще бъдат категоризирани всички малки и средни фирми в България по вид, услуги, големина, капацитет и други. Платформата ще съдържа и единен регистър на всички работещи фирми. Чрез системата фирмите ще могат да ползват различни технологични инструменти за разширяване на пазара и осигуряване на по-голям ръст на износа.

    Министерство на икономиката платформа за комуникация подпомагане на малки и средни предприятия

    Оценка на новината

    5.00