• Мобилно приложение се превръща в персонален арт гид

    Мобилно приложение се превръща в персонален арт гид

    Танос Кокиниотис е създател на приложението Smartify, което има функция подобна на Shazam.

    Мобилно приложение се превръща в персонален арт гид

    Потребителите на смартфони могат да избират сред хиляди приложения, някои от които изключително полезни, а други – създадени с не съвсем ясна цел. Едно от най-популярните приложенияе Shazam. Приложението успява да разпознае името на песен и нейния изпълнител само по няколко тона и това го прави много полезно.

    Танос Кокиниотис е създател на приложението Smartify, което има функция подобна на Shazam, но разпознава произведения на изкуствата. Приложението сканира и информира потребителя за автора и цялата история на произведението. Приложението има програма съчетаваща технология за разпознаване на изображения и аугментна реалност, които правят функцията достъпна.

    Картините, за които искате да научите повече могат да бъдат запазени във виртуална галерия, където информацията за тях ще бъде достъпна постоянно. За момента приложението ще работи само с няколко избрани галерии, но съвсем скоро ще се разрастне като ще може да предоставя информация за различни картини, скулптури и други от различни музеи по света. Очаква се Smartify да се появи на пазара през май.

    Миналата година едно подобно приложение се появи в AppStore, но то имаше съвсем различна идея – да дава информация за пазарната цена на произведението. Magnus беше създадено от немския предприемач Магнус Реш. Приложението не се задържа дълго, тъй като разгневи големите играчи в пазара на изкуствата. Apple получи редица оплаквания, че приложението копира данни от сайтове без тяхното позволение и компанията се принуди да премахне Magnus от магазина за приложения. Реш, обаче заяви, че смята отново да стартира приложението.

    Smartify Magnus приложение за разползнаване на произведения на изк Shazam

    Оценка на новината

    0