• Няколко технологии, способни да променят света

    Няколко технологии, способни да променят света

    Според Масачузетския технологичен институт (MIT) няколко иновативни технологии ще променят света изцяло през следващите години.

    Няколко технологии, способни да променят света

    Според Масачузетския технологичен институт (MIT) няколко иновативни технологии ще променят света изцяло през следващите години. Технологиите, които са посочили от MIT имат голям потенциал и вероятно ще продължат да се развиват през следващите години.
    Ето кои са най-иновативните технологии:

    Сферични снимки
    Специални фото и видеокамери вече са достъпни на пазарите. Такива изображения и видеа дават възможност на потребителя да бъде в центъра на картината. Това със сигурност предлага по-добро изживяване и създава по-дълбоко впечатление. Такива камери могат да бъдат намерени с марките Samsung, IC Real Tech, Humaneyes Technology и други. Цените могат да достигнат до 800 долара за брой.

    Компютри – учители
    Всъщност имаме предвид самообучаващи се компютри. Машината извършва различни експерименти, които носят някакви резултати, а от тях стават ясни вариантите за изпълнение на дадена задача. Всъщност машита ще се самообучава по човешкия метод „проба-грешка”. В момента подобна технология се ползва при изграждане на безопасност при движението на автономните автомобили. Тази технология ще позволи на машините да научат неща без да имат нужда от програмиране. Така компютърът AlphaGo на Google е усвоил правилата на една стратегическа игра и дори е победил най-добрия играч в света.

    Квантов компютър
    Учените в Техническия университет в Делфт, Холандия са постигнали невероятни резултати в квантовите разработки. Те използват квазичастиците, които бяха открити през 2012г. Именно те ще бъдат основната част на квантовите компютри. Тези компютри ще създадат ново ниво в криптографската защита, изкуственият интелект, фармацевтичните изследвания и други. Квантовите компютри вероятно ще се появят на пазара до 5 години.

    Лицето като дебитна карта
    В Китай вече се развиват подобни технологии. Face++ в Пекин е разработила технология, която сканира лицето на човек, като ползва 83 отделни точки. Това дава висок процент на точно разпознаване. Тази технология вече се ползва активно от потребителите на Alipay, където разплащането става само чрез сканиране на лицето. Властите също се възползват от технологията и я ползват за разпознаване на лице, извършило престапление и заснето от камера.

    Автономни камиони
    Една компания в Сан Франциско вече провежда редица изследвания и изпитания на технологията, позволяваща на товарни автомобили да се движат сами. Тази технология може да намали драстично разхода на гориво, транспортните разходи и авариите. За да се движи камиона сам, системата снима пътя напред и назад. Технологията разполага още и с радар, локатор и компютър, който събира данните.

    нови технологии иновативни технологии автономни автомобили разпознаване чрез сканиране на лицето

    Оценка на новината

    5.00