• Няколко технологични устройства, които ще станат напълно излишни

    Няколко технологични устройства, които ще станат напълно излишни

    А, не си представяме живота без тях.

    Няколко технологични устройства, които ще станат напълно излишни

    Технологичният свят се променя изключително динамично. Нови технологии се появяват постоянно и съвсем логично е някои от тях да станат безполезни след известно време. Преди години всеки от нас не излизаше от вкъщи без Mp3 плеъра си, a днес такова устройство е рядкост. Независимо, че не си представяме живота без някои технологии, времето в което ще ги забвавим и ще обърнем поглед към по-новото не е далеч.

    Ето няколко технологии, които ще бъдат излишни само след 8 години:

    Зарядни устройства
    Безжичните зарядни устройства вече се появиха на пазара и е въпрос на време напълно да изместят стандартните зарядни. Samsung вече пусна своята серия, а се очаква и Apple да направи същото. Щом двата най-големи производителя замянт стандартното устройство е въпрос на месеци всички компании да го направят.

    Дебитни и кредитни карти
    Безконтактните дебитни и кредитни карти предоставят на потребителя много повече възможности. Според няколко изследвания 80% от плащанията в САЩ са без кеш. Това означава, че благодарение на услуги като PayPal скоро транзакциите няма да изискват пластика.

    Прахусмукачка
    Всъщност тези продукти вече станаха почти излишни. Много домакинства предпочитат автономните прахосмукачки, които се движат сами и почистват дома без да е нужна човешка намеса. Предимствата са много – например не е нужно да ставате от дивана, за да почистите.

    Дистанционно
    Гласовите команди навлизат все по-бързо в домовете. Съвсем скоро почти всички електроуреди ще бъдат управлявани само чрез гласа на потребителя. Това ще направи дистанционното напълно излишно. Е, вече няма да има изгуни батерии и неработещи копчета. Това, от което ще се нуждаем е единствено собствения ни глас.

    LCD
    Енергийната ефективност и красивия дизайн направиха тези телевизори желан и търсен продукт. Днес почти всяко домакинство има такъв, а след няколко години почти всяко домакинство ще притежава OLED телевизор. Този вид предлага много по-добро изживяване, а скоро ще станат и по достъпни.

    нови технологии свързани устройства иновации в технологиите

    Оценка на новината

    5.00