• Samsung Galaxy S8 може да се раздели със скенера на ретината в последния момент

    Samsung Galaxy S8 може да се раздели със скенера на ретината в последния момент

    Представянето на новото флагманско устройство на Samsung – Galaxy S8 предстои.

    Samsung Galaxy S8 може да се раздели със скенера на ретината в последния момент

    Представянето на новото флагманско устройство на Samsung – Galaxy S8 предстои. За новият смартфон се говори отдавна и потребителите очакват компанията да ги изненада приятно след скандала с избухващия Note 7.

    Една от най-обсъжданите характеристики на Galaxy S8 е новата функция за сканиране на ретината. Макар, че технологията се славеше с изключителна надеждност, компанията обмисля да смени модула с друг, много по-иновативен.

    Става въпрос за модул, който разпознава цялото лице на собственика си, а не само ретината. От Samsung обясняват, че скенер за ретината би ограничил функционалността. Експертите смятат, че този метод не е толкова надежден и точен.

    Модулът за разпознаване на лице ще действа и много по-бързо от този за разпознаване на ретината. Ще ни бъдат необходими само 0.01 секунди, за да отключим телефона си.
    Това означава, че смартфонът ще бъде готов за работа още докато го поднасяме към лицето си.

    Тази функция, обаче би могла да се отрази на автономната работа. Всъщност ако няма допълнителна настройка към скенера на лицето, това може да означава непрекъснато отключване на смартфона, без всъщност потребителят да се нуждае от това.

    Samsung Samsung Galaxy S8 скенер на ретината разпознаване на лице

    Оценка на новината

    0