• Google засилва сигурността на децата в интернет с ново приложение

    Google засилва сигурността на децата в интернет с ново приложение

    Интернет е опасно място за децата. Без наличието на родителски контрол децата могат да се сблъскат с неподходящо съдържание или да станат жертва на измами и кражба на данни.

    Google засилва сигурността на децата в интернет с ново приложение

    Интернет е опасно място за децата. Без наличието на родителски контрол децата могат да се сблъскат с неподходящо съдържание или да станат жертва на измами и кражба на данни. Затова технологиччната компания Google пусна ново приложение Family Link.

    То позволява на родителите да следят активността на децата си в интернет. Те могат да създадат профил, чрез който да следят използваните приложения, да създават настройки за „Безопасно търсене“ в Google, както и да ограничават времето за престой в интернет пространството.

    Родителите могат и да филтрират съдържанието на Google Play Store въз основа на възрастовата група, както и да получават постоянна информация за местонахождението на детето. Google създава приложението за родители с деца до 13-годишна възраст.

    В момента приложението е в тестови период и е достъпно за ограничен брой семейства в Америка, които имат деца до 13 години. За да се използа приложението, смартфонът на детето трябва да работи с операционна система Android 7 Nougat. Приложението ще бъде достъпно за всички потребители, ползващи Android до няколко месеца.

     

    google Android интернет пространство безопасност в интернет Androit 7 Nougat родителски контрол

    Оценка на новината

    5.00