• Кои устройства ще заместят смартфоните след 5 години?

    Кои устройства ще заместят смартфоните след 5 години?

    Смартфоните са неразделна част от ежедневието ни.

    Кои устройства ще заместят смартфоните след 5 години?

    Смартфоните са неразделна част от ежедневието ни. Те са ни съюзници в работата, в забавленията и в скуката. Но как ще реагирате ако Ви кажем, че само след пет години, смартфоните ще бъдат изместени? И то не от каквото и да е, а от очилата за добавена реалност. Те са следващото устройство, което ще се превърне в неразделна част от деня ни.

    Това е прогнозата на Майкъл Абраш, който оперира в сферата на добавената и виртуалната реалност в компанията Ocolus Research, собственост на Facebook. Специалистът прогнозира, че след съвсем кратко време, умните очила за добавена и виртуална реалност ще изглеждат като обикновени слънчеви или диоптрични очила – стилни и готини, подходящи за постоянно носене.

    Очилата на бъдещето няма да бъдат обикновени очила за виртуална реалност. Те няма да откъсват човека от реалния свят, а точно обратното – ще го правят част от него. Според Абраш умните очила ще могат да превеждат моментално чужди езици, да измерват температурата на човек, да заглушават околния шум.

    Тези супер очила ще дават допълнителна информация за всичко, което вълнува потребителя. За да се стигне до всичко това, обаче са нужни отще много усилия в областта на технологията и науката. Макар, че AR очилата вече са навлезли в света ни, не всички ги използваме.

    Абрарш дава изключително подходящ пример с компютрите Макинтош, който се появиха на пазара през 1984г., но истерията около тях започна няколко години след това, когато Макинтош се превърнаха в инструмент за работа и забавления, достъпен за повечето от нас.

    Това ще се случи със сигурност и с очилата за добавена реалност, след най-малко 5 години, по преценка на Абрарш. Те ще се превърнат в устройство, с което повечето от нас ще са свикнали и ще разполагат с повечето функции на смартфоните.

    смартфони устройства развитие на технологиите очила за добавена реалност

    Оценка на новината

    0