• Революционен душ за баня Ви пести 90% от сметките за вода

    Революционен душ за баня Ви пести 90% от сметките за вода

    Orbital Systems е шведска технологична компания, която представи иновативен душ за баня.

    Революционен душ за баня Ви пести 90% от сметките за вода

    Orbital Systems е шведска технологична компания, която представи иновативен душ за баня. Колкото и да не ви се вярва, че душа за баня има какво още да предложи, шведската компания има какво да покаже. Душа използва повторно вече изразходваната вода, като преди това я пречиства. Това означава, че той пести голям процент от разходите за вода в едно домакинство.

    Идеята за душа е вдъхновена от космоса. Изпълнителният директор на компанията Мердат Маджуби обяснява, че когато си в космоса се налага да рециклираш, дори и да не искаш. Космонавтите знаят, че за оцеляването е нужно да използваш ресурсите по най-добрия начин. С идеята си за душа Маджуби си печели място в класацията „30 под 30“ на Forbes в категория „Енергия“.

    Ако душа още не е успял да Ви грабне вниманието, ще Ви кажем, че той спестява 90% вода и 80% енергия повече от обикновен душ. В момента компанията все още набира финансиране, като до момента е успяла да събере 25 млн. долара.

    А, как работи? Съвсем просто – в началото душа използва водата от тръбите, както и стандартните душове. В последствие, обаче, когато нивото й вече е достатъчно, душа започва да пречиства вече използваната вода, като и ползволява да бъде ползвана отново.

    Ако влезете в банята за 10 минути ще изразходвате около 12 литра вода. С иновативната технология за възобновяема вода, ще ползвате само 3 литра, които се превъртат отново и отново. Душът ще се появи след най-много 5 години на всички пазари. В момента продукта е достъпен за потребителите в САЩ. Цената е около 3600 долара, като това не включва монтаж и филтри.

    Все пак, пристъпвайки към такава покупка, производителят Ви обещава годишни спестявания от 1200 долара.

    Рециклиране нова технология Orbital Systems

    Оценка на новината

    0