• Microsoft представи нова операционна система и ново устройство

    Microsoft представи нова операционна система и ново устройство

    Компанията Microsoft представи ново устройство Microsoft Surface Laptop.

    Microsoft представи нова операционна система и ново устройство

    Компанията Microsoft представи ново устройство Microsoft Surface Laptop. Новото устройство ще е първото, което работи с новата операционна система Windows 10S. Новата ОС ще разполага с много по-малко функционалности, но пък ще бъде много по-защитена и бърза.

    Новата операционна система на Microsoft ще бъде достъпна през лятото на тази година. Те е създадена за по-образователни цели. Office пакета на Windows, включващ Word, Excel и PowerPoint ще бъде безплатен за всички ученици, студенти и преподаватели.

    Новата система е много подходяща за ползване на малки лаптопи. Windows 10S ще се конкурира най-вече с операционната система на Chrome. Новата система на Microsoft е с намалени функции, а останалите са оптимизирани.

    Що се отнася до устройството Microsoft Surface Laptop, то ще бъде на цена от 1000 долара. То ще дойде с два различни процесора – Intel Core i5 и Intel Core i7, като последния ще присъства в по-скъпата версия на лаптопа, чиято цена все още не е ясна.

    Устройството разполага със сензорен екран с ширина 13,5 инча. Оперативната памет е 16 GB, а самото устройство ще тежи 1,25 кг.  

    Microsoft операционна система Microsoft Surface Laptop Windows 10S

    Оценка на новината

    0