• Microsoft работи по напълно нова концепция за смартфон

    Microsoft работи по напълно нова концепция за смартфон

    Мнозина, запознати с работата на Microsoft напоследък, смятат че компанията ще се откаже от производството на смартфони.

    Microsoft работи по напълно нова концепция за смартфон

    Мнозина, запознати с работата на Microsoft напоследък, смятат че компанията ще се откаже от производството на смартфони. Тази информация беше дискутирана доста пъти в интернет, но се оказва абсолютно грешна. Тази седмица стана ясно, че Microsоft няма да излезе от бизнеса със смартфони, а напротив – ще ги превърне в център на новата си стратегия.

    Това, което компанията обещава е, че напълно ще промени смартфоните. Така познатите ни вече смартфони ще изчезнат и на тяхно място ще дойде нещо съвсем ново. Съвсем наскоро Алекс Кипман, който изобрети очилата за виртуална реалност HoloLens, направи подобно изказване в свое интервю пред Bloomberg. Той заяви, че „познатият ни телефон вече е мъртъв“.

    Потребителите все още не са го осъзнали, но е ясно, че сегашната идея за смартфон трябва да се промени съвсем скоро. Именно това смята да направи и Microsoft – да започне да работи по смартфон, излизащ от рамката на познатото ни до момента устройство.

    Според Кипман, устройства, които поддържат добавена, допълнена или виртуална реалност, съвсем скоро ще изместят напълно смартфоните. Затова и Microsoft се фокусира върху създаването на смартфон, който всъщност не е смартфон.

    По някои изказвания на компанията може да се заключи, че компанията съвсем скоро ще предложи устройство, което ще бъде с много по-добри функции и освен това ще може да се ползва по различни начини.

    Бякои потребители смятат, че следващия смартфон с марката Microsoft ще бъде Surface Phone, който ще работи с Windows 10.
    По предварителна, непотвърдена информация Surface ще бъде нещо съвсем различно от всичко, което сме виждали до сега. Той ще може бързо да се превръща в компютър, благодарение на технологията Continuum. Това ще даде на потребителя едно съвсем ново изживяване, но и много повече функционалност.

    Microsoft виртуална реалност HoloLens Surface бъдещи смартфони

    Оценка на новината

    0