• Три нови технологии, които ще променят света

    Три нови технологии, които ще променят света

    Дупки по пътищата, мръсен въздух и едно ексцентрично желание вдъхновяват трите нови проекта, за които ще Ви разкажем днес.

    Три нови технологии, които ще променят света

    Дупки по пътищата, мръсен въздух и едно ексцентрично желание вдъхновяват трите нови проекта, за които ще Ви разкажем днес. Те са иновативни и полезни за всички нас, дело са на млади и амбициозни хора и се надяваме да Ви заинтригуват.

    Регенериращия се асфалт
    Дупките по пътищата са проблем за всеки, който шофира. Но предстои революция. И тя се състои в една нова технология, дело на изследователи от университета в холандския Делфт, която позволява на асфалта да се самолекува. За тази цел, когато се полага настилка, в сместа от пясък, камъни и битум се добавят и тънки метални нишки. Дупките се запълват при нагряване със специална индикционна машина. Нагряването действа на битума, който се разтапя и запълва дупките и пукнатините.

    Нестандартно желание
    Ако винаги сте искали да отидете в Космоса, това може да се случи. Но, след като умрете. Компанията Elysium Space може да предложи на Вашите близки да изпратят праха Ви в космоса. Стартъпът е сключил договор със SpaceX. Частната космическа компания ще изпраща урни с праха на починалите в околоземната орбита. Макар, че SpaceX още не е обявила датата на първия полет, вече има повече от 100 човека, които искат да изпратят останките на свои близки в космоса. Тази услуга, обаче е с доста висока цена. Цената от $9950 е промоционална за първите 50 човека. След това цената скача на над $11 000.

    Борба с мръсния въздух
    Мръсният въздух е проблем за целия свят. Иновацията е дело на университета в Антверпен и Лювен. Те са конструирали устройство, което филтрира въздуха и освен това произвежда енергия. Клетката е с две отделения . Едното има за задача да филтрира и пречиства. По време на реакцията се отделя водород, който се събира зад мембраната на устройството, която разделя двете клетки. Именно този водороден газ може да бъде съхранен и използван като гориво. За да започне да филтрира устройството трябва да бъде изложено на светлина.

    нови изобретения мръсен въздух регенериращ се асфалт технологии на бъдещето

    Оценка на новината

    0