• Нов Apple Watch ще промени живота на болните от диабет

    Нов Apple Watch ще промени живота на болните от диабет

    Вече не си спомняме коя е последната седмица, в която да не сме чули за нов проект от Apple. Компанията създава иновации постоянно.

    Нов Apple Watch ще промени живота на болните от диабет

    Вече не си спомняме коя е последната седмица, в която да не сме чули за нов проект от Apple. Компанията създава иновации постоянно. Поредната иновация е свързана със смарт часовник, насочен главно към диабетиците. Прототип на новия смартчасовник е бил забелязан на ръката на Тим Кук, изпълнителен директор на компанията.

    Подобен часовник драстично ще промени живота на болните от диабет. Тези хора всекидневно трябва да следят нивата на кръвната си захар. За това основно се използат апарати, чиито малки сензори пронизват кожата и анализират кръвта.

    Apple е анагажирала специален екип, който да работи по новия смарт часовник. Преди време Тим Кук разказа за новата технология на посещение в университета на Глазгоу. Той сподели, че новото устройство ще дава важна информация за консумираната храна и за действието й над организма.

    Потребителите веднага ще разберат как една храна влияе на тяхната кръвна захар. Тази технология може да помогне на много хора, предразположени към диабет да подминат болестта.

    Apple неведнъж дава заявка, че се интересува от развитието на здравните услуги. Неотдавна компанията придоби стартъп, разработващ технология за проследяване на съня. Смарт часовниците на технологичния гигант, пък имат потенциал да се превърнат в най-добрите такива за следене на човешки показатели.

    Според запознати с новия проект за смарт устройствата, насочени към диабетици е идея на покойния вече Стив Джобс. Предстои да видим кога проекта ще се превърне в реалност.
     

    Apple Стив Джобс смарт часовници устройства диабетици Тим Кук

    Оценка на новината

    5.00