• Новият таблет Surface Pro на Microsoft ще опита да се конкурира с Apple iPad Pro

    Новият таблет Surface Pro на Microsoft ще опита да се конкурира с Apple iPad Pro

    Microsoft пусна нова версия на таблета Surface Pro с по-дълъг живот на батерията и по-бързи процесори.

    Новият таблет Surface Pro на Microsoft ще опита да се конкурира с Apple iPad Pro

    Microsoft пусна нова версия на таблета Surface Pro с по-дълъг живот на батерията и по-бързи процесори. Новото устройство от пето поколение се нарича Surface Pro и няма да изглежда много по-различно от предшественика си.

    Microsoft обаче се надява, че подобреният модел ще се конкурира с по-новите хибридн лаптопи  от Samsung и най-вече с iPad Pro на Аpple. Microsoft е пионер в лаптоп-таблети хибриди, известни още като 2-в-1.

    Калъфът на клавиатурата превръща таблета в лаптоп. Но иновациите са се забавили от 2014 г., когато Surface Pro 3 има напълно регулируем издатък, за да даде на екрана по-широк спектър от ъгли на наблюдение, подобни на реалните лаптопи.

    Microsoft обещава около 13.5 часа живот на батерията, или около 50% повече от деветте часа на предишното устройство - Surface Pro 4. Процесорите отвътре ще бъдат по-бързи, а моделите от по-нисък клас ще изхвърлят вентилатора.

    Стилусът на повърхността ще имитира засенчване на молив, когато се накланя, подобно на таблета Apple Pencil for iPad Pro. Заедно с това Microsoft планира ъпгрейди на популярния софтуер на Office с нови функции, подобни на молив.

    Microsoft ще продаде стилуса отделно за $ 100 (£ 76). Новият Pro ще започне от около 800 долара и ще бъде наличен на 15 юни в около десетина държави, включително САЩ, Китай, Япония, Южна Корея и голяма част от Европа.

    Apple Microsoft SOFT TOUCH Microsoft Surface Pro iPad Pro

    Оценка на новината

    0