• Вижте теста на летящата кола на Toyota

    Вижте теста на летящата кола на Toyota

    След колко време летящите коли ще са се превърнали в ежедневие? Никой не казва точна дата, но е сигурно, че това ще се случи скоро.

    Вижте теста на летящата кола на Toyota

    След колко време летящите коли ще са се превърнали в ежедневие? Никой не казва точна дата, но е сигурно, че това ще се случи скоро. Много автомобилни производители вече работят по свои модели летящи коли. Ясно е, че това е бъдещето на автомобилния бранш.

    Една от компаниите, работещи по своя концепция за колата на бъдещето е Toyota. Автомобилният производител работи по едноместно превозно средство и дава заявка, че ще б ъде готово след само 3 години, тоест – до Олимпийските игри през 2020г.

    Летящата кола ще трябва да произведе плавен преход от движение по земя към излитане във въздуха и така да достави олимпийския огън.

    За момента проекта на Toyota e далеч от масово производство на летящи коли. За момента прототипът е само рамка, перка и батерии.
    По проекта на Toyota работят и Cartivator Resource, в която Toyota инвестира 400 хил. долара.

    По долу във видеото можете да видите един от първите тестове на колата. Предстои още много работа и развитие. До 2019г. колата би трябвало да може да лети с пилот на борда. До 2020г., когато тя ще бъде официално представена трябва да има завършен дизайн и всъщност да бъде напълно функционална.

    Toyota летяща кола прототип колата на бъдещето

    Оценка на новината

    0