• HP пуска в продажба VR раница-компютър следващия месец

    HP пуска в продажба VR раница-компютър следващия месец

    Още миналата година стана ясно, че HP работи по VR компютър, който ще има формата на раница.

    HP пуска в продажба VR раница-компютър следващия месец

    Още миналата година стана ясно, че HP работи по VR компютър, който ще има формата на раница. С това ново устройство компанията иска да нарави виртуалното изживяване още по-добро. Новата серия Omen HP ще даде възможност на всеки потребител да се потопи във виртуалната реалност, когато и където пожелае.

    Тази година на пазара ще се появи и преработената версия на Omen, която е много по-удобна и много по-лека. Новият The Omen X Compact Desktop може да се превръща в настолен компютър и заедно с това да се ползва като устройство, създаващо виртуална реалност.

    В Оmen X е добавен докинг станция Nintendo Switch, която прави транформацията от “раница“ в компютър възможна. Устройството притежава графична карта GeForce GTX 1080, а процесорът е Kaby Lake i7. Тези характеристики превръщат Omen X и в перфектен настолен компютър.

    Продажбите на компютъра стартират през юли, като цената за устройството и дока е отделна от тази за раницата. Компютъра ще струва около $2500, а за раницата ще трябва да платите допълнителни $600.
     

    HP Nintendo VR The Omen X Compact Desktop VR раница

    Оценка на новината

    5.00