• Как високоговорителите застрашават смартфона ти

    Как високоговорителите застрашават смартфона ти

    Хакерските атаки зачестяват, а последният удар беше насочен към смартфоните. Всеки от нас трябва да бъде изключително внимателен по отношение на източниците, които предоставят приложения.

    Как високоговорителите застрашават смартфона ти

    Хакерските атаки зачестяват, а последният удар беше насочен към смартфоните. Всеки от нас трябва да бъде изключително внимателен по отношение на източниците, които предоставят приложения. Ако все още не сте си инсталирали антивирусен софтуер – сега е момента да го направите.

    Най-поддатливите на риск приложения са виртуалните асистенти. Според TechRadar използването на гласови команди е най-лесният начин да се хакне един смартфон. Ако Вашият смартфон разполага с гласов асистент бъдете много внимателни при ползването му.

    Екип от учени от New York State University разработва метод, който може да предпази смартфоните от евентуални заплахи за хакерски атаки, свързани с услугите за гласови команди. Такива атаки обикновено са свързани с високоговорителите. Вградените колони в мобилните апарати създават магнитно поле, докато функционират.

    Това магнитно поле е причината смартфоните да разполагат с магнитометър. Той оперира като компас при навигационната система и стартирането на отделни приложения. Магнитометърът може да измерва и разстоянието между високоговорителя и смартфона и приканва да „доближите смартфона по близо до устата си“, за да ползват гласовите команди. По този начин смартфонът Ви не може да бъде хакнат, след като не е в ръцете на хакерите.

    смартфон компас хакерски атаки защита от хакери

    Оценка на новината

    5.00