• Как Samsung тестват смартфоните си, преди да ги пуснат на пазара

    Как Samsung тестват смартфоните си, преди да ги пуснат на пазара

    След големия скандал, провокиран от взривяващите се устройства Galaxy Note 7 през 2016 г., Samsung проверява всеки един екземпляр за безопасност с особено внимание. Например батериите

    Как Samsung тестват смартфоните си, преди да ги пуснат на пазара

    След големия скандал, провокиран от взривяващите се устройства Galaxy Note 7 през 2016 г., Samsung проверява всеки един екземпляр за безопасност с особено внимание.

    Например батериите минават 8-степенно тестване, в хода на което се изучават визуално, а също така и с помощта на специално оборудване.

    Проверката за безопасност и надеждност не се изчерпва с това. Преди да бъдат пуснати на пазара, смартфоните минават допълнителни 7 изпитания.

    Лабораторията за тестване на смартфони Galaxy S и Galaxy Note се намира в южнокорейския град Сувон. Там служители изучават внимателно реакцията на устройствата на различно натоварване.

    При установяване на неизправност – например слаб участък от корпуса, смартфоните отиват за доработване.

    Тестване на камерите
    Служителите от лабораторията имат оборудване за имитиране на различен тип осветление: слънчева светлина, неонова, здрач и др. Тестването в помещение гарантира, че светлината няма да бъде повлияна от други фактори.

    Променяйки условията, изследователите снимат различни обекти и оценяват качеството на снимките.

    Тестване на звука
    През целия период на работа смартфоните издават определени звуци, пускат музика, звънят и т.н. Част от тестовете включва проверка в камери – едната е с неутрализирано ехо, а другата пресъздава реални условия на използване – държане на смартфона до ухото, използване на слушалки и др.

    Тестване на температурата
    Смартфоните изпълняват ред ресурсоемки задачи, това означава, че се нагряват. За да не бъде допуснато прегряване, служителите пускат конкретни игри и приложения. Следят нагряването чрез топлинни камери.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0